Seksimyytit – Lisää yleisiä seksiin liittyviä harhakäsityksiä

Seksiin liittyy lukuisia myyttejä, joita monet pitävät vielä tänäkin päivänä tosina. Listasimme jo aiemmin joukon yleisiä seksiin liittyviä harhakäsityksiä. Tässä artikkelissa jatkamme listaa kuudella uudella seksimyytillä.

Myytti: Siemensyöksyt vaikuttavat urheilusuorituksiin

Ajatus, että siemensyöksy kuluttaa miehen elämän voimaa ja sitä myöten heikentää urheilusuoritusta, on lähtöisin itämaisista filosofioista. Yleensä näissä myyteissä myös naiselle annettu orgasmi kuluttaa elämän voimaa. Nykyään kuitenkin tiedetään, että nämä ajatukset eivät täysin pidä paikkaansa. On kuitenkin totta, että orgasmin ja urheilusuorituksen välissä on hyvä nukkua. Tämä johtuu siitä, että orgasmi aiheuttaa kehossa uneliaaksi tekeviä muutoksia hormonitoiminnassa. Nämä muutokset ovat todennäköisesti edesauttaneet elämän voima -myytin syntyä ja leviämistä. Tutkimusten mukaan seksin harrastaminen ei laske vaan nimenomaan nostaa testosteronitasoja. Kolmen kuukauden pidättyväisyyden jälkeen miehen testosteronituotanto laskee lähelle pojan tasoa. Tämä haittaa merkittävästi urheilusuorituksia. Toisaalta tutkimuksissa on myös todettu, että seksin harrastaminen vaikuttaa sykkeeseen jopa kaksi tuntia aktin jälkeen. Tämä saattaa heikentää jonkin verran urheilusuoritusta. Kaikenkaikkiaan tutkimuksissa ei ole juurikaan löytynyt todisteita myytin tueksi.

Myytti: Miehet ovat aina valmiita harrastamaan seksiä

Miehet usein käyttäytyvät niin kuin haluaisivat aina ja koko ajan seksiä. Näistä käytösmalleista ei kuitenkaan voida vetää sitä johtopäätöstä, että miehet olisivat valmiita seksiin koska tahansa. Tämä myytti ei ota huomioon sitä, että seksuaaliseen halukkuuteen vaikuttavat lukuisat tekijät. Tämän lisäksi useimmat miehet eivät edes halua jatkuvasti olla halukkaassa mielentilassa. Seksistä kieltäytymistä pidetään kulttuurisesti hyvin naismaisena ominaisuutena, joten monet miehet yrittävät suoritua aktista haluttomuudesta huolimatta. Se, että miehet ovat jatkuvasti valmiita tunteettomaan seksiin, on hyvin syvään pinttynyt myytti. On kuitenkin monia yleisiä syitä, miksi mies ei halua seksiä. Näistä tyypillisimpiä ovat stressi, väsymys, sairaus ja mielentilaan liittyvät syyt.

Myytti: Orgasmit ovat edelletys hyvälle seksille

seksimyytit 2Monet ihmiset ovat tottuneet ajattelemaan, että seksin päätarkoitus on orgasmin saaminen. Usein seksiin liittyvät keskustelut liittyvät orgasmin saamiseen tai sen teeskentelyyn. Hyvässä seksissä tärkeintä on kuitenkin, että kummatkin osapuolet nauttivat sen harrastamisesta. Luonnollisesti mahtavat orgasmit ovat osa nautintoa, mutta niiden ei tulisi määritellä koko kokemusta. Jos esimerkiksi nainen ei saavuta orgasmia, se voi toki pidemmän päälle haitata seksielämää, mutta se ei kuitenkaan ole tärkein asia yksittäisessä seksisessiossa. Yleensä naiset eivät pidä orgasmien teeskentelystä. Naiset toki toivovat saavuttavansa orgasmin, mutta haluavat myös tiedostaa, että seksi voi olla hyvää myös ilman niitä. Orgasmit ovat herkullisen kakun kuorrutus.

Myytti: Pienemmät rinnat ovat herkempiä

Tutkimuksissa on todettu, että rinnat sisältävät keskimäärin saman määrän kosketukselle herkkiä neuroneita. Näiden tulosten perusteellä on syntynyt myytti siitä, että pienet rinnat ovat kosketukselle herkempiä kuin suuremmat. Tämä ei kuitenkaan täysin pidä paikkaansa. Rinnat, ja erityisesti nännit, ovat hyvin herkkiä kosketukselle suurimman osan ajasta suurimmalla osalla naisista. Kosketusherkkyys on helpompi havaita pienemmissä rinnoissa. Rinnat muuttuvat kosketuksen vaikutuksesta kiinteämmiksi. Samat muutokset tapahtuvat myös isommissa rinnoissa, mutta niitä on vaikeampi havaita. Tämän vuoksi syntyy helposti harha, että pienet rinnat ovat kosketukselle herkemipiä kuin suuret rinnat. Jokaisen naisen rinnat ovat kuitenkin yksilölliset, ja kosketusherkkyyteen vaikuttavat paljon enemmän monet muut tekijät kuin rintojen koko.

Myytti: Miehet eivät voi saavuttaa orgasmia ilman siemensyöksyä

Miehet voivat naisien tavoin saavuttaa monta orgasmia peräkkäin ilman siemensyöksyä. Miehille homma on vain hieman hankalampaa kuin naisille. Orgasmin ilman siemensyöksyä voi kuitenkin saavuttaa muutamalla eri tavalla. Siemensyöksyn voi estää ottamalla tiukka ote peniksen juuresta orgasmin aikana. Orgasmin ilman siemensyöksyä voi saavuttaa myös eturauhasta hieromalla. Jälkimmäisella tavalla orgasmi on yleensä normaalia voimakkaampi. Eturauhasen hierominen onnistuu parhaiten tarkoitukseen erityisesti suunnitellulla seksilelulla. Jotkut miehet kykenevät myös saavuttamaan orgasmin ilman siemensyöksyä normaalin seksin aikana, mutta tämä on hyvin harvinaista.

Myytti: Miehillä ei ole G-pistettä

Eturauhasta voidaan pitää miehen G-pisteenä. Eturauhanen on hieman vaikeammin saavutettavissa kuin naisen G-piste, mutta se mahdollistaa aivan uudenlaiset seksuaaliset nautinnot. Eturauhasta kiihottamalla saavutetut orgasmit ovat syvempiä, voimakkaampia ja pidempiä kuin normaalit orgasmit. Harjoittelun avulla voi saavuttaa orgasmin koskematta ollenkään penikseen. Eturauhasen kiihottamisella voi saada aivan uudenlaisia tuntemuksia ja se on kokeilemisen arvoinen piristys seksielämään.