Seksimyytit – Yleisiä seksiin liittyviä harhakäsityksiä

Vaikka nykyään seksiin liittyvää tietoa on runsaasti saatavilla, moniin seksiin liittyviin harhaluuloihin törmää edelleen usein. Tässä artikkelissa kumoamme monta yleistä seksimyyttiä.

Myytti: Vain naiset voivat saada usean orgasmin peräkkäin

Vaikka noin 30% naisista on saanut usean orgasmin peräkkäin, vain noin 10% kokee sen säännöllisesti. Vaikka usein luullaan, että mies ei voi saada montaa orgasmia peräkkäin ilman erektion lopahtamista, todellisuudessa joillekin miehille tämä on mahdollista. Usean orgasmin peräkkäin saaminen on huomattavasti tyypillisempää nuorille kuin vanhoille miehille.

Myytti: Ruokavalio vaikuttaa sperman makuun

seksimyytitVaikka tässä myytissä saattaa hyvinkin olla pieni totuuden siemen, tähän asti mikään tieteellinen tutkimus ei tue sitä. Joidenkin suositusten mukaan sperman makua voi parantaa välttämällä maitotuotteita, kukkakaalia, parsakaalia ja parsaa. Toisten suositusten mukaan taas vähentämällä ruokavaliosta sipulia ja valkosipulia voi saada aikaan paremman makuisen sperman. Myös tupakan ja alkoholin uskotaan vaikuttavan siemennesteen makuun. Persiljan ja kanelin on epäilty parantavan sperman makua. Koska asiasta ei ole luotettavaa tutkimusta, kannattaa itse kokeilla erilaisten ruoka-aineiden vaikutusta siemennesteen makuun.

Myytti: Masturbaatio kasvattaa penistä

Vaikka runkkaaminen on kivaa puuhaa, peniksen kokoon sillä ei ole mitään vaikutusta. Peniksen hierominen tai venyttäminen ei lisää sen pituutta. Päin vastoin liian kovat otteet voivat heikentää erektion aikaansaamista.

Myytti: Kaikki naiset pitävät suurista peniksistä

Tämä ei ole todellakaan yleisesti pätevä fakta. Toki pieni osa naisista pitää suurta penistä tärkeä, mutta suurimmalle osalle naisista riittää normaalikokoinen kalu. Peniksen keskikoko suomessa on erektiossa noin 14 senttiä. Useimmille naisille tärkeintä ei ole taikasauvan koko, vaan minkälaisia taikoja sauvalla tekee.

Myytti: Kuukautisten aikana ei voi tulla raskaaksi

Ensinnäkin on hyvä tiedostaa, että kuukaudessa on ainoastaan noin 24 tunnin jakso, jolloin nainen voi tulla raskaaksi. Ongelma muodostuukin siitä, että tätä ajankohtaa on hankala tarkasti ennustaa. Koska siittiöt elämät naisen sisällä jopa viisi päivää, on teoriassa mahdollista, että nainen tulee raskaaksi kuukautisten aikana harrastamastaan seksistä.

Myytti: Ulos vetäminen ennen orgasmia toimii ehkäisykeinona

Ulos vetäminen ennen orgasmia ei toimi ollenkaan ehkäisykeinona. Jo ennen siemensyöksyä, peniksestä vuotaa merkittävä määrä siemennestettä. Jo pieni määrä siemennestettä sisältää tuhansia siittiöitä. Käytä siis aina kondomia tai muuta tehokasta ehkäisymenetelmää.

Myytti: Nainen ei nauti seksistä ilman orgasmia

Vain noin puolet naisista saa orgasmin yhdynnän aikana. Useimmat naiset saavuttavat orgasmin ainoastaan klitoriksen kiihottamisen avulla. Naiset kuitenkin usein nauttivat seksistä, vaikka eivät saisikaan orgasmia.

Myytti: Naiset eivät pidä suuseksin antamisesta

Vaikka tutkimusten mukaan miehiin verrattuna harvampi nainen nauttii suuseksin antamisesta, on toki myös paljon naisia, jotka nauttivat siitä. Miten voi sitten tietää pitääkö nainen suuseksin antamisesta? Aloita vaikka kysymällä asiasta.

Myytti: G-pistettä ei ole olemassa

Monet miehet ja naiset voivat kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa, että G-piste todellakin on olemassa. G-piste sijaitsee noin viisi senttiä vaginan sisäpuolella.

Myytti: Joillain naisilla ei ole klitorista

Klitoriksen koko vaihtelee huomattavasti. Keskikokoisten klitoristen lisäksi on paljon sekä huomattavan suuria että huomattavan pieniä klitoriksia. Kaikilla naisilla kuitenkin on klitoris.